GDPR a zákon o ochrane osobných údajov v praxi. - Famer
  • Naša adresa
  • Partizánska 51, 951 93 Topoľčianky
  • Pracovné hodiny
  • Pon - Pia 8.00 - 16.00

GDPR a zákon o ochrane osobných údajov v praxi.


GDPR a zákon o ochrane osobných údajov v praxi.
Miesto
Komárno, Univerzita J. Selyeho, Hradná ul. č.2
Dátum a čas
14.10.2019 09:00 -
14.10.2019 15:00
Lektor
JUDr. Marcela Macová, Phd. - odborníčka pre oblasť ochrany osobných údajov
Cieľová skupina
Všetci záujemci o danú problematiku
Poplatok
60€ na osobu

Prihláste sa na seminár hneď teraz Prihlásiť sa

Program

Poznáte svoje práva a povinnosti pri výkone kontroly zo strany Úradu na ochranu osobných údajov SR?  Úrad ako orgán dozoru, narazil pri kontrolách v roku 2018/2019 na množstvo pochybení, za ktoré hrozia firmám vysoké sankcie. Neváhajte preto a pripravte sa na možnú kontrolu na školení, kde vám pomôžeme nastaviť systém spracúvania osobných údajov tak, aby bol v súlade s GDPR.

Cieľom tohto školenia je poskytnúť Vám praktické rady ako spracúvať osobné údaje v súlade s GDPR, a to najmä v nasledujúcich okruhoch:

– vysvetliť si čo znamená dokumentácia o ochrane osobných údajov

– najčastejšie pochybenia pri spracúvaní osobných údajov

– prípady, v ktorých nie je súhlas dotknutej osoby vhodným právnym základom

– spracúvanie na základe oprávneného záujmu – ako urobiť porovnávací test a aké procesy je potrebné nastaviť – na školení obdržíte vzor testu

– ako si transparentne splniť svoju informačnú povinnosť – na školení si ukáže ako má vyzerať informácia a kde ju umiestniť. Je to jedna z najdôležitejších vecí, ktoré Úrad na ochranu osobných údajov skúma ako prvé pri kontrole.

– kto je fyzická osoba z pohľadu GDPR. Postavenie živnostníka

– viete, že musíte informovať o spracúvanie osobných údajov aj zamestnancov svojich dodávateľov o ochrane osobných údajov?

– monitorovanie kamerami – Viete že iba piktogram s informáciou tento priestor je monitorovaní kamerovým systémom nestačí? Viete čo musíte mať na označení, aby ste boli v súlade s GDPR?

– poskytovanie osobných údajov o zamestnancoch tretím stranám – správny právny základ

– marketingová databáza – pravidlá spracovania a povinnosti s ňou súvisiace

– záznamy o spracovateľských činnostiach z pohľadu kontroly

– vzťah prevádzkovateľa a sprostredkovateľa

– vzťah medzi kontrolou a konaním o ochrane osobných údajov

– čo môže byť podnetom na vykonanie kontroly

– postup kontrolného orgánu v rámci kontroly

– vplyv výsledku kontrol na sankcie kontrolovanej osobe zo strany Úradu

– efektívne predchádzanie pokutám.

Súčasťou školenia je aj diskusia, v rámci ktorej budete mať príležitosť prezentovať vlastné problémy a hľadať riešenia spoločne s lektorkou.

Prihláste sa na tento seminár

Pred odoslaním prihlášky, si prosím prečítajte všeobecné podmienky (.pdf)
* Položky s týmto označením sú povinné

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Zobraziť viac informácií